Budućnost je ulaganje u startapove

Bez autora
Nov 19 2013

Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević izjavio je danas da je budućnost razvoja ekonomije, ulaganje u startapove, investicione fondove, kao i da je važno da se otklone regulatorne prepreke kako bi se olakšalo svakodnevno poslovanje i rad kompanija u Srbiji.Lazarević je rekao i da je važno što je država postala svesna značaja razvoja preduzetništva i što se odvajaju sredstva za startapove. Cilj je da se otklone neki od regulatornih prepreka koje postoje u svakodnevnom poslovanju u Srbiji, kako bi se još više olakšao rad kompanija u Srbiji.

Budućnost je ulaganje u startapoveDržavni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević izjavio je danas da je budućnost razvoja ekonomije, ulaganje u startapove, investicione fondove, kao i da je važno da se otklone regulatorne prepreke kako bi se olakšalo svakodnevno poslovanje i rad kompanija u Srbiji.

Lazarević je na najvećem investicionom forumu na Balkanu, "Belgrade Venture Forum", koji je danas otvoren u Beogradu, rekao da je važno što je država postala svesna značaja razvoja preduzetništva i što se odvajaju sredstva za startapove.

Cilj je da otklonimo neke od regulatornih prepreka koje postoje u svakodnevnom poslovanju u Srbiji, kako bismo još više olakšali rad kompanija u Srbiji, rekao je Lazarević.

On je dodao, da se to ne odnosi samo na velike multinacionalne kompanije, koje vuku velike investicije, već da je važno ulaganje u male kompanije.

Govoreći o preprekama u poslovanju, Lazarević je rekao da su najveće u domenu finasijskog poslovanja. Podsetio je da je Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija iniciralo izmene zakona o elektronskoj trgovini, i uskladilo ga sa regulativom EU, kako bi se unapredilo i olakšalo poslovanje firmi.

Lazarević je istakao i da je veoma važno što će od sledeće godine porezi moći da se prijave elektronskim putem, dodajući da je ključ za elektronsko poslovanje usvajanje zakona o platnim uslugama koji bi omogući oplaćanje putem mobilnih telefona. Kako je rekao, u Srbiji se ulažu napori da se poboljša regulativa u oblasti IT koji je deo razvoja ekonomskog sektora.

On je dodao da je dolazak Pej Pala u Srbiju od velike važnosti, kao i da je ostvaren napredak u procesu
digitalizacije.

Dvodnevni "Belgrade Venture Forum" u hotelu "Metropol" okupio je više od 50 govornika iz 15 zemalja, a biće predstavljeni i primeri najbolje prakse uspešnih evropskih regiona, kao što su Flandrija i Baskija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik